Hur lever man ett coronasäkert liv?

År 2020 är snart slut och det finns väl ingeting som präglat detta år mer än vad coronaviruset gjort. Det har påverkat oss alla och är i modern tid en av de största kriser mänskligheten varit med om.

Allt som vi tidigare har tagit för givet är inte längre lika självklart. Vi har behövt anpassa oss, tänka om och göra allt för att minska spridningen av detta virus.

Men hur lever man ett coronasäkert liv då? Ja det finns en del saker som du bör hålla dig ifrån och även en del saker som du bör se till att göra. Vi kommer här nedanför gå igenom några av dessa punkter.

Använd mask

Även fast detta inte är något krav så rekommenderar vi att du använder dig av mask när du rör dig   i offentliga miljöer. Det är aldrig dåligt att vara extra säker och om du skulle ha viruset utan att veta så minskar du risken att smitta andra.

Jobba hemifrån

Ett annat väldigt bra tips är att jobba hemifrån så mycket du kan, om du har den möjligheten dvs. Alla har såklart har inte möjlighet till detta vilket är helt förståligt. Men för alla de som kan så rekommenderar vi starkt att man ser till att göra det.

Skippa kollektivtrafiken

Vanligtvis brukar man ju uppmana folk att åka mer kollektivt, men i dessa tider är det tvärtom. Nu är det bäst att skippa kollektivtrafiken helt om man har möjlighet. När man åker kollektivt är det lätt att man står tätt intill andra och detta är inte särskilt bra i dessa tider.

Tvätta händerna ofta

Man har sedan barnsben blivit lärd att man bör tvätta händerna ofta för att bli av med alla bakterier på händerna. Just nu är det dock extra viktigt att man ser till att tvätta dem ofta. Det är som viktgast att göra detta efter du varit på offentliga platser och innan du ska äta.

Träffa inte för mycket folk

Detta kanske låter lite tråkigt, men försöka att minimera den mängd personer du umgås med. Istället för att träffa din kompis i person kanske ni kan prata på telefon eller via videolänk istället? Med det sagt behöver alla en viss mån av social interaktion, och det är såklart okej att träffa några få personer – förutsatt att de är friska och inte uppvisar några symptom.