Går det att låna pengar om man har skulder?

Många svenskar dras idag av stora skulder och ekonomisk stress. Skuldberget växer för varje år och det är inte ovanligt att människor hamnar hos Kronofogden på grund av sina ekonomiska problem.

Trots detta är det fortfarande skuldsatta som undrar över hur möjligheten till att få tillgång till lån och krediter ser ut när det redan har befintliga skulder. Sanningen är att det är fullt möjligt att ta lån trots aktiva skulder. I vissa fall är det inga som helst problem alls, men det beror också på var man har skulder.

I denna artikel kommer vi titta närmare på det mesta när det kommer till att låna pengar med skulder. Allt från samlingslån och omstartslån till möjligheter att låna pengar med aktiva skulder hos Kronofogden.

Typ av skuld avgör hur svårt det kommer vara att låna pengar

Om du har en vanlig skuld till banken och som du regelbundet betalar av i tid i enlighet med låneavtalet är det oftast inget problem att låna mer pengar.

Men om du däremot har hamnat på efterkälken med dina betalningar och hamnat i inkasso eller har skulder hos Kronofogden så kommer det bli betydligt knepigare att lyckas få ett lån beviljat.

Låna pengar med skulder hos Kronofogden

Har du skulder hos Kronofogden kommer du med allra största sannolikhet inte hitta någon långivare som vill låna ut pengar till dig. Banker och andra större långivare har till exempel i allmänhet en tydlig policy om att de inte lånar ut pengar till personer som har aktiva skulder hos denna myndighet.

Det kan finnas undantag som bekräftar regeln och gör det möjligt att låna pengar fast du är hos kronofogden, men frågan är om det verkligen är en smart idé att belåna sig ännu mer om man onekligen inte kan sköta om sina befintliga krediter.

Omstartslån & samlingslån är en bra möjlighet

Att ha flera små skulder som man måste hålla koll på och betala av i tid kan både vara rörigt och tidskrävande. Ett bra sätt att förenkla din ekonomi och minska skuldkostnaderna är att konsolidera dina skulder med ett samlingslån eller ett omstartslån.

Den här typen av lån innebär att du lånar de pengar som behövs för att betala av alla befintliga lån och sedan endast betalar tillbaka ett nytt lån med bättre villkor. Detta gör det lättare att hålla reda på vad som återbetalas och när, och kan du också spara mycket pengar i form av skuldkostnader.

Sms lån är ett enkelt lån att få trots skulder hos inkasso

Om du har aktiva skulder hos inkasso kan sms lån eller snabblån som det också kallas vara en väg ut ur dina ekonomiska problem. Dessa krediter är oftast väldigt små när det kommer till lånebeloppet och är relativt lätta att bli beviljade för – trots aktiva skulder hos inkasso.

Det som dock är viktigt att känna till när det kommer till sms lån är att dessa krediter i regel har en väldigt mycket högre ränta än andra typer av lån. Vilket innebär att lånen blir dyrare än vanliga lån, så det bör du vara beredd på.

Slutsats – det är möjligt att låna pengar med skulder

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det är fullt möjligt att låna pengar även om du har aktiva skulder.

Det som avgör hur pass lätt eller svårt det är för dig att få lån trots aktiva skulder beror på var du har skulder någonstans. Om du har skulder som du regelbundet betalar i tid är det oftast inget problem. Om du däremot är föremål för inkasso eller har skulder till Kronofogden är det svårare att hitta någon som är villig att låna ut pengar till dig.

Men kom alltid ihåg att låna ansvarsfullt och att inte låna mer än vad du har möjlighet att betala tillbaka.