Går det att låna pengar på helgen?

Det kan vara mycket svårt att låna pengar på helgen då inte alla långivare och lånetyper erbjuder helgutbetalning. Men faktum är att det inte är omöjligt att få ett lån beviljat och utbetalat på helgen. Lösningen på detta är snabblån eller sms lån som de också brukar kallas för.

Idag finns det nämligen ett gäng olika låneföretag som har öppet på helger och helgdagar, och det dessa aktörer möjliggör är helt enkelt helgutbetalning av dessa snabba krediter. I den här artikeln kommer vi att på ett så enkelt sätt som möjligt försöka förklara hur den här processen fungerar och hur du kan få ett snabblån på helgen.

Nu sätter vi igång!

Vad är skillnaden mellan snabblån och privatlån?

Ett sms-lån och ett privatlån är vanligtvis samma sak, men med olika villkor. Två av de viktigaste skillnaderna är lånens löptid samt hur mycket pengar man har möjlighet att låna.

Privatlån gör det möjligt att låna upp till omkring 500 000 kronor, medan snabblån/sms lån har en gräns på omkring 50 000 kronor. Som du ser är det alltså en relativt stor skillnad i vilka belopp som är möjliga att låna med respektive lånetyp. Men hur mycket just du kan låna beror såklart på din kreditvärdighet, om du uppfyller alla krav, och andra faktorer som kan spela roll.

Snabblån är utformade så att du kan låna en mindre summa med snabbare utbetalning. I utbyte mot de snabba pengarna får du dock en mycket högre ränta och en väldigt kort återbetalningstid.

Den maximala återbetalningstiden för ett snabblån är vanligtvis 90 dagar, även om du vanligtvis kan räkna med att det bankerna vill ha in pengarna mycket tidigare än så. Löptiden för ett privatlån kan däremot vara upp mot 10 – 12 år lång och räntan är i allmänhet lite lägre.

Hitta de bästa helglånen genom att jämföra

Om du vill kunna hitta det absolut förmånligaste alternativen när det kommer till att ta sms lån på helgen så bör du jämföra dina olika alternativ innan du beslutar dig för vad du ska göra.

Detta kan man göra enkelt och smidigt hos Snabblan24.nu. På deras hemsida kan du ta del av omfattande jämförelser, men även läsa på mer kring snabblån på helgen och hur helgutbetalningar fungerar i detalj. Men kom ihåg att alltid låna ansvarsfullt och se till att du har möjlighet att betala tillbaka alla pengar som du lånar.

Fördelar med helglån

Det kan finnas flera fördelar med att ta ett helglån, trots de höga räntorna och de korta löptiderna. En av dessa fördelar är att du kan få pengarna på ditt konto inom några timmar, och ibland kan det faktiskt gå på loppet av några minuter om man har tur.

En annan fördel är att helglån vanligtvis bara tar några minuter att ansöka om och därefter få beviljade, tack vare att du slipper pappersarbete och massor av formulär. Med andra ord är det både ganska enkelt att ansöka om och att få lånet beviljat.

Du bör dock vara fullt informerad om riskerna och aldrig låna mer pengar än vad du behöver. Ibland kan det till och med vara bäst att avstå från att låna pengar överhuvudtaget om du känner att din privatekonomi klarar av lån och krediter.