4 tips: så får du mer pondus

De flesta hade nog inte tackat nej till att ha lite mer pondus. Många verkar tro att denna egenskap är något man föds med, eller att det är extremt svårt att skaffa. Men detta är helt fel, för faktum är att det går att träna sig till mer pondus. Det finns nämligen flera effektiva tekniker och kommunikationsformer som du kan använda dig av för att utstråla mer pondus.

Men vad är pondus då? Jo, en person som utstrålar pondus är i allmänhet en person som man gärna vill lyssna på, men i synnerhet en person som är självsäker och trygg i sig själv. Dessa personer har en fin dynamik mellan röst och kroppsspråk.

Vi kommer nedanför ge några tips och trix för dig som vill få mer pondus. Det är viktigt att du går med inställningen att det kommer krävas mycket träning för att du ska kunna se framsteg. För många krävs det otaligt många timmar framför spegeln innan de kan se någon form av förändring.

Koncentrera dig på rösten

När du vill framföra något form av budskap kan det faktiskt var bra att prata lite långsammare än vad du annars skulle ha gjort. Detta utstrålar nämligen att du är trygg och självsäker inför de personer du talar med. Kom ihåg att tala tydligt genom hela meningen och undvik om möjligt tonuppgångar då detta kan få dig att låta stressad.

Kroppsspråk är viktigt

Ditt kroppsspråk är väldigt viktigt när du vill utstråla pondus. Genom att använda kroppsspråket på ett effektivt sätt kan du framhäva och förstärka dina ord. Kom även ihåg att inkludera konstpauser i ditt talande för att helt enkelt låta tystnaden fylla ut ditt språk.

Gå på kurser

Det finns idag flera olika kurser som du kan gå på där du kan få hjälp med att få mer pondus. Det är vanligt att du på dessa kurser dels kommer få ta del av tekniker som du kan använda dig av, men även rent praktiskt kommer få träna på att använda dessa.

Visa intresse

Personer runt omkring dig kommer värdesätter högt om du ser till att visa intresse för personen/personerna du pratar med. Genom att visa upp ett genuint intresse för samtalsämnet utstrålar du en hel del pondus. Våga ställa frågor och se till att lyssna på svaren så du är närvarade i samtalet där och då.